Нова Влада - нов „имиџ“

7/07/2006

Еве зошто ќе биде тешко да се убеди ЕУ дека имаме капацитет да станеме земја членка:
"Потребата од директен и активен ангажман на меѓународниот фактор во текот на целиот предизборен и изборен процес како гаранција за остварување на фер и демократски избори" е неспоива со „високите аспирации за членство во Европската Унија“ - предупредува
Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија, во денешното соопштение за парламентарните избори.
Да потсетиме, наместо Претседателот на државата и Премиерот да трчаат од Рашче до Струга за да го смират насилството и страстите, трчаа амбасадорите на „меѓународната заедница“.
Значи, еден од приоритетите на новата Влада треба да биде промена на лошиот пост-рамковен „имиџ“ на Македонија дека не може да ги решава сама внатрешните конфликти, без помош од „меѓународната заедница“.

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week