Со помалку гласови, повеќе пратеници

7/11/2006

Не е изборно чудо. Со помалку гласови, ВМРО-ДПМНЕ освои повеќе пратеници во Штип.
Во изборната единица 3, коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ доби речиси 4.000 гласа помалку (70031) отколку во 2002 (73921), а освои 2 пратеника повеќе. Коалицијата на СДСМ освои над 53.000 гласа помалку отколку во 2002, а само 4 пратеника помалку.
Значи, повторно, поради малку послабиот одѕив (14.000), коалицијата на СДСМ не загуби толку пратеници колку што пропорционално загуби гласови, а коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ доби повеќе пратеници, со помалку гласови од претходните собраниски избори.

1 коментари:

Анонимен рече...

best regards, nice info » »

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week