Колку им верувате на весниците?

7/13/2006

Написот Ликвидиран убиецот на деца - Шамил Басаев, во кој се пренесува изјава на самопрокламираниот терорист, е прекрасен пример за флагрантна новинарска грешка:
„- Ние сме во војна. Русите плаќаат даноци за оваа војна, испраќаат војници, нивните свештеници ги прскаат војниците со света водичка. Како може Русите да бидат невини. Русите се соучесници во војната. Само немаат сите оружје во рацете - изјави Басаев за британската телевизија „Канал 4“, облечен во маичка со натпис „терорист“.“
Не можев да ја проверам изјавата на Басаев, оти ми е цркната звучната картичка.
Ама ако нежно го притиснете
линкот до прилогот на „Канал 4“, и сами ќе можете да се уверите дека Басаев не е облечен во маичка со натпис „терорист“, туку во маичка со натпис „АНТИТЕРРОР“, и тоа на кирилица!
Уппссс!

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week