Новата Влада?

7/07/2006

По што ќе остане запаметена Владата на Бучко:
Наместо остварување на програмската цел „Јакнење на борба против организираниот криминал и корупција“, Владата на Бучко ја оствари целта „Јакнење на организираниот криминал и корупција“.
Наместо остварување на програмската цел „...поттикнување на домашните и привлекување на странските инвестиции“, тимот на Бучко ја оствари целта „потпикнување на домашните и бркање на странските инвеститори“.
Единствената цел што ја оствари тимот на Бучко е „намалување на невработеноста и сиромаштијата“, но само кај дел од партиските послушници на СДСМ и ДУИ.
Бучко воведе оригинална и мошне ефективна мерка против невработеноста - своеволно бришење од списокот на невработените, наместо создавање услови за отворање нови работни места.
И мерките против сиромаштијата ќе останат за паметење: отворање на „народни кујни“ со оригинална
порака до сиромашните: „Во иднина да ве има и во поголем број.“
Затоа
Владината страница треба под итно да се ажурира.
Особено „насмеаната“ фотографија насловена „Новата-Влада“.
Од „насмеаните“ министри - проплакавме.

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week