Министерски автогол

6/24/2006

Ретко се среќава ваков антологиски гаф: „Во иднина да ве има и во поголем број.“
- изјава на Министерот за труд и социјална политика Стевче Јакимовски при отворањето на народната кујна во Велес, кој се наоѓа на 1-во место на негативната листа на министри на Исо Руси и Катерина Спасовска (извор „Форум“).
После ова, што да му речат корисниците на кујната: „Ај, па да дочекаме и тебе да те гледаме тука секој ден.“
И после кутриот министер се лути кога го викаат нагалено „Стевче-гревче“.

8 коментари:

Анонимен рече...

:))))))))))))))))
А, уште му се помни и онаа од внатрепартискиот ривалитет со Пенов, коа претендираше за лидерската позиција -
„ јас не сум против, туку напритив“

Анонимен рече...

Уше нешто....
Веројатно Стевче смета дека како министер за социјала платата му се пресметува процентуално според бројот на социјални случаи. :)))
Знаете, повеќе социјални случаи = поголем буџет од владата за соодветното министерсво = повеќе пари за злоупотреба од оној кој располага со нив ;)

Unknown рече...

Таман ќе сме за ЕУ, ако и министерот за екологија им порача на тие што испуштаат сулфур низ фабричките оџаци - „Во иднина да ве има и во поголем број“ - и ако истото им го порача Џанго на криминалците.

Shepard рече...

еднаш, на ул. македонија, го видов стевче со одврзана кондура..

каква симболика..

GoodBytes рече...

Во иднина да го снема во поголем број.

Анонимен рече...

Стефче на стечајците, отприлике, ...продај те си ги становите и куќите и инвестирајте во смеен бизнис...

Анонимен рече...

This is very interesting site... pants manufactured by ericka & co. Sauna centre ville data recovery backup to broken laptop Decks patios driveways san manuel arizona Undelete all sandisk magicgate firewire hard drive bios recovery download Isuzu elf new zealand Huntington beach drive data recovery platinum slots casino Buy ephedra supplement Freeware data recovery software download 1 domain hosting financial accounting study Dynamic disk recovery software

Анонимен рече...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it film editing schools

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week