Соочи се со различноста (2)

6/11/2006

Аквафилијата се смета како форма на сексуален фетишизам, или воајеризам - изведување сексуални активности под вода, или сексуална возбуда од гледање на луѓе во вода.
Што има лошо во тоа да си аквафил ако не повредуваш ничии права?
Најомилена глумица на аквафилите е Естер Вилијамс.
Најомилени филмови - „The Big Blue“, „Sweeming Pool“,
итн.
Сирените се омилена аквафилска фантазма.
Најомилени спортови - scuba diving, синхронизирано пливање, скокови во вода.
Најомилена книга - 20.000 милји под морето.
Најомилено место во станот - кадата.
Обожаваат куќи со базени и „џакузи“.
Аквафилите имаат и свое
списание.
Сакате да станете член на Yahoo групата „
Girls Underwater“?
Дали и аквафилите се „ненормални“ и треба да се „лечат“?
Би прифатиле ли некој/а аквафил/ка, ако посака јавно да го изрази својот сексуален идентитет?

10 коментари:

oksimoron рече...

A slika kamo??!
Ne efer vaka da gi diskriminirash akvafilite u odnos na dendrofilite :)
Stai i tuka edna socna slika ko dva posta podole ;)

Веруј, не е до мене, баш „влажни“ слички најдов, ама нешто неќе да ги постира.
Патем, отпосле ми текна и македонската кинематографија може да се пофали со достојно аквафилско остварување: „Исправи се Делфина“!

Еве еден линк за плакнење очи:
http://www.89.com/d/?d=fetishes-aquaphilia

Ана рече...

шарлот ремплинг - да, неда арнериќ - не! :)

дали аквафилите сексуално се возбудуваат само во, со и во врска со водата и никако поинаку?

што е со правото на оние кои се во водата и кои не сакаат без нивна согласност некој да доживува сексуална возбуда гледајќи ги?

"дали аквафилите сексуално се возбудуваат само во, со и во врска со водата и никако поинаку?"
- Да речеме дека најврвните сексуални доживувања им се поврзани со и во водата.

„што е со правото на оние кои се во водата и кои не сакаат без нивна согласност некој да доживува сексуална возбуда гледајќи ги?“
Да го поставиме прашањето малку поопшто: „Што е со правото на оние кои не сакаат без нивна согласност некој да доживува сексуална возбуда гледајќи ги?“
А бе од кога е забрането гледањето и возбудувањето при гледање, ако притоа не се прави прекршок против јавниот ред и мир?
Замисли колку е апсурдно ако ова го претвориш во право - „Не сакам никој да се возбудува кога ме гледа!“ (Се разбира, освен доколку некој ти упаѓа во твојот приватен простор со таа намера).

Или, ако го поставиме прашањето најопшто: „„Што е со правото на оние кои не сакаат без нивна согласност некој да доживува сексуална возбуда?“
Уште поапсурдно би било доколку стане право „Никој да не смее да доживува сексуална возбуда фантазирајќи за мене“!
Тогаш најголемиот број самозадоволувачи и сексуални фантазери би ги претвориле во криминалци! :)

Ана рече...

глеам не се разбравме, ама не можам сеа да навлагам во објаснувања...јас не бев прецизна, се сомневам дека не сфати која ми беше целта со прашањето, како и да е, сосема оправдано, поради мојот пропуст,направи масакр од истото...

и бидејќи сум најпосветен обожавател на водата, во сите нејзини видови и функции, тука топло ќе те поздравам.

Drzhavnik рече...

Јас сакам да дупам делфини и пингвини иако никогаш не сум го направил тоа..
останало целото како фантазија.. дали е тоа грешно? Се плашам да им кажам на најблиските и пријателите за моите желби, а и немам пари да отидам некаде каде има делфини и пингвини.. Дали може Македонија или некои добронамерници да ми помогнат да го реализирам својот сон?

Анонимен рече...

Excellent, love it! » » »

Анонимен рече...

That's a great story. Waiting for more. » »

Анонимен рече...

Keep up the good work » »

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week