Bodyfucking или mindfucking?

6/02/2006

Некои психоаналитичари советуваат: Следете ја сопствената желба!
Но, што ако телото сака едно, а умот нешто сосема друго?
Во случај на разидување помеѓу физичката и менталната желба, која желба ќе ја претпочитате?
Ако сте во состојба да бирате, што ќе изберете: објектот на физичката желба или субјектот на менталната желба?
Bodyfucking или mindfucking?

6 коментари:

макондо рече...

А зошто да не е и обратно? СУБЈЕКТОТ на физичката или ОБЈЕКТОТ на менталната?

Омилена изрека на еден американски философ е „body has mind on its own“ :)

Анонимен рече...

...which is yours, by the way...

ана рече...

цел викенд и пола тековна недела се измачувам со прашањево...што ми напраи!

Се извинувам. :)
Се сетив на еден необичен случај, човекот со десната рака ја гушка „љубената“, а истовремено со левата се обидува да ја оттурне од себе (има извршено операција на мозокот каде двете хемисфери се поделени).
Е тоа ти е вистински конфликт на интереси :)

Анонимен рече...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it »

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week