Лет во место?

6/25/2006

Еве како еден „владин колумнист“ се прави паметен:
„На крајот, една работа која мора да биде за памет на сите. Дури и ако Македонија е далеку од ЕУ како до Месечината, многу е подобро да ја живееме одисејата 2010, отколку повторно да се враќаме во онаа од 2001!“ (ЛЕТ ВО ЕВРОПА -
Одисеја 2010)
Како прво, свесно или несвесно, човекот си признава дека владината „Агенда 2010“ е научно-фантастичен филм! Како второ, сугестијата „Македонија е далеку од ЕУ како до Месечината“ е многу помоќна отколку пораката дека подобро е да ја живееме илузијата отколку суровата реалност од минатото. Како трето, неговата филмска споредба е ептен неумесна затоа што„2010“ е многу полош филм од „Одисеја 2001“.
И до кога бе главната „програмска“ определба на СДСМ ќе биде да ги плаши граѓаните со војна?

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week