„Доста е“ од негативци!

6/19/2006

Се сеќавате ли на негативната кампања на СДСМ на претходните парламентарни избори кога политичките противници беа претставувани на билборди како „ѓаволи“? СДСМ продолжува со негативна кампања и за овие избори.
Вака почнува „позитивната“ програма на СДСМ за клучните приоритети од трите Е (Економија, Едукација и Европа): „За време на мандатот на ВМРО-ДПМНЕ економијата беше во состојба на тотален колапс“; „Владата на ВМРО-ДПМНЕ, која раководеше со Република Македонија во периодот од 1998 до 2002 година, на вистински начин покажа колку едно раководство може да се однесува незрело и недостоинствено кон образовниот и научниот развој во својата држава“; „...четиригодишното владеење на Владата на ВМРО-ДПМНЕ не само што ја врати нашата европска интеграција на почеток, туку безмалку ја втурна земјата во непознат правец на движење.“
Во целиот текст ВМРО-ДПМНЕ се спомнува дури 43 пати!
„Програмата“ на СДСМ всушност и не е никаква програма затоа што во неа многу малку се кажува што СДСМ планира да направи доколку го освои мандатот. Многу повеќе се кажува што претходната влада на ВМРО-ДПМНЕ не направила (или направила лошо) и што сегашната влада на СДСМ направила за овие 4 години.
Не е само „програмата“ негативна, туку и кампањата. Во сите три клучни ударни слогани среќаваме понекое „не“ кое асоцира на ВМРО-ДПМНЕ:
„Да не дозволиме уште една авантура, која сигурно ќе не врати назад. Да не почнуваме од почеток. За Македонија Напред, Не Назад.“
Еве што укажува и претседателот Црвенковски: „Сакам да ги потсетам партиите дека искуството на парламентарните демократии говори дека никој и никогаш не победил само со негативна кампања.“ (
Одговорен сум и за доброто и за лошото во овие 15 години)
Дали Црвенковски го насетува поразот на Бучковски, па си подготвува терен за враќање на чело на СДСМ за на следните парламентарни избори?

1 коментари:

Unknown рече...

Убаво кажано.

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week