МВР дезинформира

6/05/2006

Ризикувајќи да бидам здодевен, уште еднаш укажувам на дезинформации на МВР со кои се стигматизираат корисниците на дрога:
„СВР-Прилеп поднесе кривична пријава против М.И. (19) од Прилеп, за сторено кривично дело »употреба на наркотични дроги, психотрони супстанци и прекурсори«.“ (05.06.2006)
„Психотрони“ супстанци е сигурно печатна грешка.
Но, информацијата дека »употреба на наркотични дроги, психотрони супстанци и прекурсори« е кривично дело, е дезинформација која го зацврстува негативното предубедување кај јавноста дека корисниците на дрога (во случајов - марихуана) се криминалци, а не прекршители.

Во поднасловот на информацијата се укажува дека таа е наменета „за натамошно проследување во медиумите“.
Ќе поднесе ли некој најпосле одговорност за систематското дезинформирање на јавноста во врска со корисниците на дрога?

2 коментари:

Анонимен рече...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! »

Анонимен рече...

Keep up the good work air cooled vw performance Tviti h valentine one radar detectors central social worker student malpractice coverage

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week