Автогол: „плукни залепи“

6/29/2006

Во дефиницијата на македонскиот транзициски политичар треба да се вметне следниов елемент: „човек кој нема трошка автоперцепција“.
Еве што вели Радмила Шеќеринска во колумната
How low can you go?:
„Бесрамното фрлање кал завршува како плукањето низ отворен прозорец додека автомобилот се движи - речиси сета завршува во лицето на плукачот.Удрете критика за тоа што не сме сработеле. Тоа е очекувано и нормално. Ама, немојте кампањата да ја сведете на карикатури и стрипови, честопати вон од границите на добриот вкус.“
Толку ли Шеќеринска не гледа дека и „вкусната“ кампања на СДСМ се темели на оцрнување, омаловажување, и карикирање на ликот, карактерот, одот и приватниот живот на Никола Груевски?
Во што е тогаш поентата на Шеќеринска?
- „Замислете да излезам на митинг и аргументот против ДПМНЕ да ми бидат чекорите на Груевски (не оние кампањските 100, туку оние фактичките)? Би умрела од срам од таква глупаво ниска теза.“
А зошто ич не умираш од срам кога таквата „глупаво ниска теза“ перфидно ја пласираш во својата колумна 6 дена пред избори?
Не завршува ли и ваквото „софистицирано“ плукање исто така во лицето на плукачот?

5 коментари:

vmrodupimene рече...

"Не завршува ли и ваквото „софистицирано“ плукање исто така во лицето на плукачот?"
Не, не завршува. И плунката (макар и сопствената) би побегнала од грдото лице на Ратка.

Анонимен рече...

Видиш, сепак таква софистицираност немаат противници, па се потпрднува кога си може :)

„На самиот почеток им благодариме на СДСМ за прекрасниот автогол што самите си го дадоа, во нивниот оглас во денешните весници, со кои имаа намера повторно да плукаат врз претседателот Груевски.“ vmrodupimene - бисерче :)

Анонимен рече...

best regards, nice info
popup blocker Tattoo removal procedures Femine facial surgery positioning in search engine myanmar State farm insurance tricks

Анонимен рече...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! » »

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week