Хрватска напред, Македонија назад?

6/26/2006

Во постот „Толеранцијата не е доволна“! укажав дека „Геј-парадата не е провокација, туку остварување на човеково право кое е темелно за демократските општества.“
Секој учесник на мирната геј-парада во Загреб (околу 250) бил заштитуван од двајца полицајци (500)! (На парадата во 2003,
А1 тврди дека односот учесници-полицајци бил дури 1:3 - 200:600).
Повеќе од половината учесници (14) биле гости од странство.
Ми се допадна иронијата во еден од слоганите: „И хетеросексуалците се луѓе.“
Главната порака:
„слобода на собирање, изразување и движење“.
Сепак, можеби најсилната порака на мирната геј-парада е дека полицијата со сите средства ќе ги штити човековите права на сите граѓани.
Хрватска уште еднаш демонстрира дека го заштитува правото на мирно собирање и протестирање на сите нејзини граѓани, без разлика на нивната сексуална ориентација.
Затоа Хрватска ќе влезе побргу во ЕУ, а ние уште ќе се чудиме зошто ЕУ не сака да не „апсорбира“.

1 коментари:

Анонимен рече...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it lotteries washington state texas rangers jackets Free spy ware popup blocker Free bulk email adresses accutane and itching Renault kangoo 5 dr auto Didrex and pregnancy

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week