Трилема на денот

6/01/2006

Македонија има сила“, „Македонија има кила“, или „Македонија дила“?

P.S. А го знаете ли слоганот на МАНАПО (Македонски „наркомански“ покрет)?
- „Во соединението е силата!“

8 коментари:

GoodBytes рече...

Афион, шестотон, јури као авион.

Сите три.

И уште нешто:
Дали ако „Македонија има сила“ значи дека „Македонија нема правдина“?

Shepard рече...

ми го зеде зборот од уста со правдинава..

oksimoron рече...

Правдина....
А бе , закон на природата - посилните опстојуваат ;) :)))
Или старата народна - при сила нема правина
Јас пак ја застапувам паролата -
Македонија да роди, земјата да се прероди ;)

Etna рече...

ja bi ja ubacila i ubavinata... kako taa ne biva:D

Ivica Bocevski рече...

Не беше ова и слоган на Бугарија? :-)

Стойчо рече...

"Съединението прави силата" - надписът на българското Народно събрание. По-старата версия наистина е "В съедниението е силата".
Взето е от девиза (слоганът) на белгийския парламент.

Поздрави

Vell.Velly рече...

Здравейте, братя!

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week