„Колективна распаљотка“?

6/30/2006

Во моето поштенско сандаче пронајдов памфлет со следнава содржина:
„Биди Геј! Гласај за Г'р'руевски“ и заокружен број 69.
И ова ли е дел од водењето на кампања „во границите на добриот вкус“ за што се залага
Шеќеринска?
Мошне индикативна е употребата на политички коректниот израз „Геј“, и тоа за лидерот на партијата која си даде невиден
Германски автогол, претставувајќи ги хомосексуалните бракови како симптом за болно општество.
Обилното користење на argumentum ad Kalashnikov во предизборната кампања, заедно со ваквите „критики“ на сексуалната ориентација, наместо на политичката, се закануваат да ги претворат овие избори во „колективна распаљотка“.

4 коментари:

GoodBytes рече...

Се надевам дека тие кои ќе дојдат ќе ги одзатнат судските ходници за низ нив конечно да можат да поминуваат мрсните комуњари. Досега беа прилично имуни, но почнаа да им се тресат гаќите и се губат со умот.

Unknown рече...

Не сум за колективна осуда на „комуњарите“ туку за кривичен прогон на сите корумпирани политичари, независно од нивната партиска и сексуална ориентација. :)

Анонимен рече...

Keep up the good work film editing schools

Анонимен рече...

Enjoyed a lot! » »

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week