Чепатна грешка

6/24/2006

Не чепати само „Форум“ факти:
„- Нема ниту една законска основа ССМ да добие пари што ги распределува Владата, а кои се наменети за невалидните организации. Синдикатот не е регистриран како здружение на граѓани, ниту како фондација. Прекршен е и законот за работни односи, во кој пишува дека работодавачите на ниту еден начин не смеат да ги финансираат синдикатите. Ако се знае дека најголем дел од синдикатите од ССМ се од јавната администрација чиј работодавец е токму Владата, во никој случај ССМ не можел да добие пари - вели Мирјана Најчевска, претседател на Хелсиншкиот комитет за човекови права.“ (Дневник)
Дали по корупцискиот скандал, на повидок е коректорски скандал?
По просветлувачкиот опис „невалидните организации“ мојата поделба на не-Владини (не на Владе Милчин) и не-Владини организации (не на Владо Бучковски) паѓа во вода.
Антоголиска чепатна грешка, куректорски предив, или фјордовски lapsus
lingam?

5 коментари:

Анонимен рече...

оф топик- ако ти пречи , се разбира дека можеш да го избришеш.

нели ти личи дека со претпоследната реченица во текстот го уриваш сето она што претходно си го напишал? за кого ќе биде поинтересно да ги гледаат жените фудбалерки како разменуваат дресови или одбиваат топка со гради? што има тоа уопште везе што жените или мажите кои се бават со овој спорт и со самиот спорт како таков?

со таа реченица уствари ја исмеваш целата идеја и поента, обликувајќи го предлогот за 30 посто жени во фудбалот во една, сепак,неоригинална мачоистичка фантазија.

доколку иронизираш (морам да држам таква резерва, никад се не зна, а особено во полемика без лице пред мене)тогаш идејата е каде каде поуспешна.

Анонимен рече...

пардон- се работи значи за текстот во форум денешен.

Unknown рече...

ќе има посебен пост на оваа тема :)

Анонимен рече...

This is very interesting site... viagra alternative liquid

Анонимен рече...

Where did you find it? Interesting read Free latina cumshot pics +patents +cases Order tadalafil web bmw x3 dr himanshu second largest collection of patents New jersey malpractice Raven riley and cum on candi Women's patent pumps 8mm projector reel scholarships for undergraduate english majors association of patent attorneys

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week