Хистерично слепило?

6/09/2006

Во написот „Наместо мевосек, фатиле швалер“, новинарот укажува дека „Стравот на тетовци кои се плашат од нов напад на психопатот со нож во некои случаи се граничи со хистерија“.
„Манијакот“ одеднаш доби и медицинска дијагноза - „психопат“!
Ако се наоѓате во Тетово, немојте случајно да носите „торбиче или чанта на грбот“! Постои голема шанса да бидете осомничени како „манијак“! Потенцијални жртви на „манијакалната хистерија“ се и оние што имаат тајни љубовни врски: "А бе јас не сум мевосекот туку само обичен швалер!" - изјавува невината жртва на полициската операција извршена по „оперативното јавување“ на граѓаните.
Откако успешно ја доловува „хистеричната атмосфера“, новинарот почнува и да се подбива за начинот на соработката на граѓаните со полицијата:
„По една епизода кога Касандра требало да се брани и да докажува дека е невина, во тетовската полиција имало повеќе јавувања на средовечни дами кои пријавувале и сакале да сведочат дека "Касандра не е крива".“
Како бе „Касандра“ не е крива? Да ја убедеа да се кандидира за пратеничка, сигурно ќе ја гледавме во парламентот. И така собраниските седници ни личат на сапунски опери.
После толку „сапуници“ - на ТВ, во Собранието, во Владата, во партиите - и секојдневниот живот почнува да ни се претвора во „сапуница“.
Уште сапуница со „сериски убиец“ ни фалеше!
Остај друго, сега тетовчани ќе се фалат дека нивниот град е поголема метропола од Скопје.

1 коментари:

Анонимен рече...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. » » »

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week