Германски автогол

6/27/2006

Еве што известува „Шпиц“ за предизборните активности на ВМРО-ДПМНЕ:
„Ние како партија најмногу ќе се противиме на идејата на СДСМ да се дозволат бракови меѓу хомосексуалците. Не смее едно здраво општество, со сила, да прави болно“ - изјавил Антонио Милошоски во Гостивар.
Истиот Антонио Милошоски
се потпишува на своите колумни како „научен соработник на Универзитетот Дуизбург, Германија“, земја која не само што им овозможува „животни партнерства“ (Lebenspartnerschaft) на истополовите партнери, туку и можност да посвојуваат деца.
Дали Антонио Милошоски (инаку
магистер по европски интеграции) ќе има политичка храброст да изјави дека германското општество општество е болно, наспроти нашето кое, демек, пука од здравје?
Таквата изјава, која логично следува од неговите хомофобични размислувања, сигурно би му обезбедила достојно место во Антологијата на политички гафови, ако не и екскомуникација во академските кругови поради дискриминаторскиот однос кој е неспоив со титулата "Master of European Integration".

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week