Дајте истрага!

6/28/2006

Во постот Ел-Масријада предупредив: Дајте луѓе, отворете барем истрага за случајов, да не се брукаме сите комплет пред светот!
Аргументите зошто мора да има истрага ги дадов во постот
Има ли истрага за случајот „Ел-Масри“?
Милум или силум, Македонија ќе мора да спроведе истрага за случајот „ел Масри“: „Комесарот за правда и внатрешни работи на Европската комисија Франко Фратини ги повика сите посочени земји да спроведат истраги. (...)
- Земјите мора да спроведат ригорозни истраги. Тоа е обврска од Европската конвенција за човекови права и таа е во интерес на сите, без оглед на тоа каква ќе биде вистината што ќе произлезе од истрагите.“ (
Дневник)
Мошне интересна е и изјавата на
Тери Дејвис:"People should not be allowed to disappear into thin air, regardless of the crimes of which they are accused. If we want to be safe, we must be fair. The only effective measures against terrorism are those which stop more terrorists than they help to recruit."
Имплицитно, Тери Дејвис обвинува дека т.н. „војна против тероризмот“ повеќе регрутира терористи отколку што спречува.

4 коментари:

GoodBytes рече...

Главната причина зошто САД немаше толку многу сојузници во Ирак беше токму нивното инсистирање работите да не се туркаат како што треба.

Главна забелешка на американските медиуми кои не се во симбиоза со администрацијата на Буш беше токму дека војната за hearts and minds САД ја изгуби уште по првите денови од окупацијата.

Како што гледам, работите не се подобруваат веќе со години.

Изгледа Македонија се најде во волшебниот триаголник на американскиот притисок, ветувања и корупција, па некој си решил да си изигрува и полицаец, и судија, и затворски чувар за потребите на САД. Страшно е тоа, но уште пострашно е што сега сите го вртат погледот на друга страна. А сите се сложуваат дека во општ интерес е да се затвори овој предмет преку темелна истрага.

Анонимен рече...

That's a great story. Waiting for more. Rib neurontin spasm long baseball pants http://www.merchant-account-orange-county.info/yasmin.html bondage art by tulli ebony lesbian orgie Eskimo dance http://www.whatisvicodin.info/footballcardspricingguide.html Spanish styled sofas Mesothelioma cancer amosite mesothelioma attorneys128 cholesterol membrane game table top Area rug round contemporary dirt cheap tickets cheap first class airfares almeria Free debt help new orleans klonopin did the trick baseball commissioner bud

Анонимен рече...

Very nice site! Rival ice cream machine instruction Dsl service cheap Home insurer uk Avelox vs levaquin drug+effects+levaquin+prescription+side

Анонимен рече...

What a great site Senior adult amateur padrona femdom cheap phone call Laura shemale Videos of funny fat chicks Black mistress femdom stories Amateurs anal webcam Minocin acne Serena lesbian

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week