Духот на времето: „И што сас тој?“

7/12/2006

Летаргичниот филозоф брилијантно покажува дека квалитетот на постовите е мошне побитен од квантитетот. Ретко ми се случува да прочитам три антологиски реченици во само еден пост:
„С'г се има повише време, за да нема што да се прави сас њега...“
„Ама повратници од Енглеску, Холандију и Швајцарску сусреќни што ќе су овде дома само ед'н месец...“
„Стекнуе ли се храброст да се помери некој од свое добро разгазено место на замислен пиедестал?“
Летаргичниот филозоф достојно си го носи своето име. Вистинска реткост се философите кои со својот оригинален и провокативен израз успеваат да го опфатат „духот на времето“.

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week