Неодговорени прашања

7/14/2006

Во месечниот извештај за месец јуни 2006, Хелсиншкиот комитет укажува на неколку неодговорени прашања во врска со случајот Беќиров, во извештајот на Секторот за внатрешна контрола и професионални стандарди при МВР:
„зошто припадниците на специјалната полицијска единица им пришле на децата, на каков начин го направиле тоа, што направиле за Трајан да скокне во вода, што направиле во врска со ситуацијата на дете во водите на Вардар, зошто не била веднаш направена потрага, зошто наредните денови не е направена потрага со примена на вообичаените средства се’ до наоѓање на телото.“
Останаа неодговорени и неколку прашања по извршените две обдукции (и поради немањето рендгенски апарат во Институтот за судска медицина?!?)
По вклучувањето на
Amnesty International, најверојатно ќе има и Трета обдукција за Беќиров.
Сегашната приказна е апсурдна: „припадниците на МВР немале контакт со починатото лице“, а не сакале да имаат ниту по неговото исчезнување во близина на реката Вардар.
Сеуште чекаме обвинителството да преземе нешто.
(Видете и
Чекајќи го обвинителството, Одбрана со молчење?, МВР те тужи, МВР те суди?)

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week