Иднината на фудбалот е во жените?

7/01/2006

Еве мал извадок од текстот ПОСЛЕДНИОТ БАСТИОН НА МАЧОИЗМОТ, објавен во минатиот „Форум плус“:
„Со укинувањето на половата сегрегација во фудбалот и воведување квота за фудбалерки од 30%, ФСМ би дал придонес не само за сексуализација и феминизација на фудбалот, туку и за неговата популаризација и комерцијализација. Што мислите, нели би било стопати поинтересно да гледате како жените ги "дриблаат" мажите на теренот, како смируваат топка на гради, како заедно се радуваат после секој постигнат гол и како пријателски си ги менуваат дресовите на крајот од мечот?
Во овој "забеган" свет ништо не е невозможно.“

Искрено верувам дека фудбалот не би бил еден од најдосадните спортови за гледање кога би играле мажи и жени заедно.

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week