Homo Ludens (3)

7/01/2006

Преферанс е игра која секогаш ќе ме потсетува на средношколските денови.
Не го нарекуваат за џабе „бриџ за деца“.
За разлика од животот, преферансот е игра која во принцип може да трае бесконечно.
Познавам постојани тројки „преферансџии“ кои играат барем еднаш неделно со децении.
Што прават двајца „преферансџии“ на плажа?
Бараат трет за преферанс.

2 коментари:

Данко Илиќ рече...

Hm.. A trojca preferansdzhii togash shto pravat? Baraat drugi trojca? :)

Тројца преферансџии бараат само да не бидат вознемирувани додека играат карти. :)

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week