Оптимистите многу почесто се смеат?

10/08/2006

Некаде пред месец и половина шеговито напишав:

Ќе сфатат ли конечно „розите“ дека Буч е „момак на лошем гласу у овом граду“, и дека е крајно време „битангите“ на СДСМ да и го отстапат раководното место на нивната ЕУ-„принцеза“? (Битанги и принцеза)

Бучковски не ја доби довербата од СДСМ - е веста на денот.

Чудно, ама на крајот ми стана дури и симпатично тоа што Бучковски беше доследен оптимист до последниот момент. Да се надеваме дека гласачите повеќе нема да наседнуваат на евтините лажни надежи на политичките оптимисти со глава во песок.

Независно од тоа кој ќе ја добие довербата на СДСМ, со падот на Бучковски завршува една политичка етапа во македонската „транзиција“.

Гледајќи отстрана, баш ме интересира дали и во СДСМ ќе се случи политичко подмладување и какви нови идеи ќе донесат новите луѓе.

Или пак ќе го гледаме „Враќање на отпишаните“ (2 дел)?

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week