Резерват за „опасни животни“?

10/27/2006

Македонија полека се претвора во камп за сиромашни и гневни луѓе кои никако не ќе можат да излезат од неа:

„ЕУ спроведува контрапродуктивна политика затворајќи го Западниот Балкан зад виртуелниот шенгенски ѕид. Слободниот проток на луѓе, стока, услуги и знаење е еден од принципите врз кои ЕУ ја изгради својата репутација и успех и без кои не можеме да се надеваме на конкурентност на глобализираниот светски пазар.“ (Јелко Кацин - пратеник во Европскиот парламент, Зад виртуелниот шенгенски ѕид)

Расмислете само, каде ќе имаме можност да патуваме по нова година, кога и Бугарија ќе ни воведе визи?

Само во некој друг „резерват“, во некоја друга зоолошка градина за „опасни животински видови“: Косово, Албанија, Србија...

5 коментари:

hamlet-hm.blog.com.mk рече...

Ajde be da praime REVOLUCIJA.Se e tochno od ona shto zapazuvash vo tvoite postovi no nikako da chujam(prochitam) kade i kakvo e chareto.

мамицата европска рече...

Сепак мора да признаеш дека европјаните стануваат се’ похумани. Имено, Обединета Европа од крајот на 30тите и почетокот на 40тите години на минатото столетие, нижите раси ги спалуваше во логорите во рамките на Рајхот. Сега логорите им се вон Унијата, а и не оставаат да умираме бавно.

нена рече...

а ве припитомија? :)

komitata рече...

Айде стига плакали. Първо, който няма български паспорт, ще може да пътува с БЕЗПЛАТНА виза (българската държава ще плати за нея 50-60 евра), така че просто ще трябва да си занесе гъза до консулството, за да си я вземе..

А за тия с български паспорти си остават множество възможности, например в Швеция.

Всички ли македонци са толкова ревливи, или само блогерите ;-)

„...така че просто ще трябва да си занесе гъза до консулството, за да си я вземе...“
Тоа не е воопшто просто, ниту едноставно, ако се земат предвид нашите горки искуства со амбасадите и конзулатите - најголемите прекршувачи на достоинството и човековите права на граѓаните на Република Македонија.

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week