Кажи не на оружјето?

10/23/2006

Каква иронија...

Популарниот плакат „Кажи не на оружјето“ залепен на влезната врата на кичевското Ловно друштво со симптоматично име - „Елен“.
И тоа во ек на ловната сезона.

„Кад сам био млаџан ловац ја...“

3 коментари:

Bi рече...

Па види, ваљда не ќе да е иронија. По се изгледа новите тренизи се насочени кон модерните текови за здрав живот и враќање кон природата, така што убивањата се вршат со голи раце.

Не знам зошто, ама ми дојдоа истовремено две асоцијации:
Natural born killers... и
„Голоруки српски живаљ“ :)

дамјан рече...

Грешите ако ги етикетирате ловечките друштва како убијци или сл.

Еден комбајн што прави корнфлејкс веројатно убива 10 пати повеќе него ова ловечко друштво.

Конечно ловечките друштва колку-толку се грижат за околината, не дозволуваат лов во време на парење или кога животните имаат мали, ги префрануваат во зима итн. (иако, ова веројатно зависи од друштво до друштво).

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week