Нарачано новинарство и изгубена доверба

6/08/2007

Тито премиер, Љубчо спикер, за Бранко уште еден мандат...?!?

Со предвремени избори ќе излезете од возот за ЕУ и НАТО

Интерпелацијата на Владата е дневнополитички интерес на СДСМ

До кога македонската демократија ќе биде заложник на синдромот „нарачано новинарство“?

Честитки до Владата на Груевски што го помина и овој испит.

Само уште не ми е јасно. Што е приоритет на владата на ВМРО-ДПМНЕ?

Да ја уништи СДСМ или да станеме членки на НАТО и ЕУ? Да го порази противникот и по цена на застој на реформите?

Истата забелешка важи и за опозицијата предводена од СДСМ.

Кој е нивниот приоритет?

Уривање на владата по секоја цена, или што побргу да станеме членки на НАТО и ЕУ? Да го порази противникот и по цена на застој на реформите?

Наместо да ја вложат целокупната политичка енергија во реформите, обете „стожерни“ партии жестоко се трудат да обезбедат алиби. Да докажат дека политичкиот противник би бил главен виновник за неуспехот на реформите.

Владата доби доверба од мнозинството пратеници.

Премиерот ужива во високиот рејтинг.

Додека ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ се расправаат кој е крив, кој е прав - реформите тапкаат во место.

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week