Еутаназија

6/25/2007

Ако не сте знаеле, градот Скопје спроведува еутаназија. Еве колку сме хумани:
„Еутаназијата ќе се врши... (и) ...во случај на старост кога, исто така, не може да се овозможи прифатлив квалитет на живот, односно кога животната кондиција е таква што еутаназијата ќе го превентира страдањето.“
Така пишува во
Програмата за решавање на проблемот со животните скитници на подрачјето на Град Скопје, за 2007 година.
Е, сега:
1) Сите луѓе се животни.
2) Некои луѓе се скитници.
Дали градот Скопје ќе применува еутаназија и на луѓето скитници во случај на старост...?

2 коментари:

seelenluft рече...

Не поднесувам болка. Сакам, во случај да заболам од неизлечива болест, да имам право достоинствено да заминам од овој свет. Ако еутаназијата правно се регулира, свеста се репрограмира, моите блиски ми помагаат, а не извршуваат убиство.

Друго ми беше поентата...
А правото на самоубиство е навистина контроверзно прашање кое ќе го оставиме за некоја друга прилика :)

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week