„Пречистен“ текст од Кривичен законик

6/16/2007

Значи, ако некој ви ги ограничи вашите права затоа што дома имате ламинат, бродски патос, паркет или плочки, стегнете му кривична пријава според чл. 137 од КЗ (пречистен текст), што може да го прочитате на порталот http://www.pravo.org.mk.

2 коментари:

redfinger рече...

Очигледна печатна грешка :)
Додуша, има мала попусливост за оние со мермерни подови :))

Да, „чепатна“ грешка, ама во текст на закон - што не би смеело да се случи.
Уште поинтересно - од каде знаеш дали е печатна грешка на „полот“ или на „родот“?
„подот“ може да биде грешка и на обата збора :)

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week