Правдата е бавна или недостижна?

6/14/2007

Трајан Беќиров - дете, го загуби животот „...како последица на непрофесионалното постапување...“ на „Алфите“ - констатира Народниот правобранител.
Независна истрага немаше.

Залудно Мемети бараше кривична пријава за „Алфите“ поради Беќиров.

Останаа многу Неодговорени прашања.

Се изморивме Чекајќи го Годо - пардон, обвинителството.

Одбраната со молчење успеа?

На крај испадна - МВР те тужи, МВР те суди?

Вуна беше во право: случајот Жртва на полициска бруталност?! се заташка:

„Орхан Исени, второто момче кое бегало со Трајан вели дека ноќта Алфите не дошле да легитимираат, како што стои во изјавите на МВР, тие ги удирале, а репетирале и пиштол.“ (Една година од мистериозната смрт на Трајан Беќиров.)

Оптимистите ќе речат – којзнае, можеби по 28 години нашето судство ќе го реши случајот.

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week