Уште еден бисер на „експертот“!

3/21/2006

Во еден претходен пост, откако погрешно го наведе името на ECRI (комисијата во која членува) - во колумната „Лошите тетки“ - му укажав на г-нот Фрчковски: „Скриј се професоре Фрчкоски - тоа не е „Европската комисија за борба против расизмот и дискриминацијата ЕКРИ“ туку Европска комисија против расизмот и нетолеранцијата (European Commission against Racism and Intolerance). Само поради тоа треба да се дистанцираат од тебе, затоа што лажно ги претставуваш.“
Во денешната
колумна на г-нот Фрчковски повторно е спомената „ЕКРИ Европска комисија за борба против расизмот и ксенофобијата“?!?
До кога овој „независен експерт“ ќе се бламира во јавноста?
До блог-психо-аналитичарите: Не е ли малку симптоматично што во обата превида при именувањето е потиснат зборот „нетолеранција“?

3 коментари:

bi рече...

хехехе
Па што очекуваш од најнетолерантниот и најарогантниот човек што воопшто постои во македонскиот јуниверс. Он е д мен, нели знаеш? А све друго е ѓубре и не е долично да постои на лицето на земјата. Хи ноус д бест, олвејс анд форевр анд евр. :))))))))))

Очекувам да си даде оставка како член на ЕКРИ (уште една шега) :)

Анонимен рече...

Enjoyed a lot! » »

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week