Ех, Скопје!

3/24/2006Не е Кензо Танге за „Скопске битанге“!

12 коментари:

Скопје во комунизмот?

„Градот убав пак ќе никне ...“

Жаре, ова е тотално вон темата, но мислам дека мора да го видиш - http://service.spiegel.de/cache/international/spiegel/0,1518,407683,00.html

Одличен текст ...

BALLET, A SEX CHANGE AND A SMALL REVOLUTION

The Odyssey of Jin Xing

By Erich Follath

На овој текст мислам ... Ќе го најдете на:

http://www.spiegel.de/international/

Супер е текстот.

mayakaya рече...

каков град!
каков град ќе беше тоа!?
е па не е...шансата скопје да стане град од таков калибар е одамна прокоцкана...ете гледаме во што се претвори “градот на солидарноста“...купишта квази-архитектонски не-дела финансирани и иницирани од не-вкусот на новонастанатата “елита“, потпомогната од не-моралот, не-одговорноста, архитектонската и урбана не-култура и не-просветеност на државните иснтитуции...слика и прилика на тоталната ерозија на нашето општество...архитектурата, градот е толку очигледна индикација дека сме го допреле дното

mayakaya рече...

каков град!
каков град ќе беше тоа!?
е па не е...шансата скопје да стане град од таков калибар е одамна прокоцкана...ете гледаме во што се претвори “градот на солидарноста“...купишта квази-архитектонски не-дела финансирани и иницирани од не-вкусот на новонастанатата “елита“, потпомогната од не-моралот, не-одговорноста, архитектонската и урбана не-култура и не-просветеност на државните иснтитуции...слика и прилика на тоталната ерозија на нашето општество...архитектурата, градот е толку очигледна индикација дека сме го допреле дното

Барем да беше анархитектура!
Инаку, што стана со потерницата по градоначалникот на Скопје?
Да го потсетиме малку што значи градоначалник: Салих Асим, како градоначалник на Скопје ги поставил темелите на градската канализација, го направил кејот, отворил аптека за сиромашни, изградил училиште за сираци, ја обновил црквата Св. Димитрија, и го изградил стариот градски парк!
Истиот парк што Трифун го затвора навечер.
Речиси сите клупи пред „Фонтана“ се откорнати! Намерно, за да не почнат да се собираат млади, или пак сиромашни луѓе ги корнеле дрвцата за да се згреат?

Анонимен рече...

Enjoyed a lot!
cutlass convertible small retirement and lake and house plans selling web domains domain name resale auction mortgate refinancing us mortgage leads auction auto inc insurance master recovery software terms boating online+auto+insurance+quote term papers buy car parts online windows ce freeware shareware veteran's administration vendee loan program auto quote bad credit loan military pioneer web hosting faq free adult web hosting bannerless hosting dedicated email hosting server

Анонимен рече...

Enjoyed a lot!
health insurance for self employed term life insurance discover credit card as car collateral loan domain parking glossary

Анонимен рече...

Very nice site!
»

Анонимен рече...

Excellent, love it! buy provigil alertec modafinil modalert Honda accord 2004 canada Jamie foxx 96 bentley photo Decks patios driveways mammoth arizona Compare prices antidepressants Erections lipitor acuvue fitting contact lenses for the bifocal wear ford explorer dvd headphones reference guide Contact lens glow in the dark Dog+hair+loss+tail Tennis court graphic mistletoe as a treatment for cancer becoming a financial advisor Vector 977 radar detector Diversified investments 401k Ambien com ambian prescription online Honda outboard lower units

Анонимен рече...

This is very interesting site... film editing classes

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week