Фрчкоски и „Квислинзите“

3/22/2006

А1: „Хелсиншкиот комитет ги издвоил најсочните мисли од колумните на Фрчковски, кои според нив, содржат говор на омраза, како на пример, смрдле за началникот на АРМ, оној мрмот од директор на ЕСМ, дупка една за Министерот за финансии, изрази како дунстери, монструмчиња, трупови, па дури и вулгарната политички пи... димови.“
Сепак, во
писмото на Хелсиншкиот комитет до ЕКРИ, споменатите изрази се опишани како пример за „лични навреди и нетрпеливост“.
Сосема други примери се дадени за „Говор на омраза“:
Сепак, можеби најголемата некомпатибилност на колумнистот Фрчковски и членот на ЕКРИ од Република Македонија го гледаме во неговите изрази со кои повикува на линч на политичките неистомисленици, а што кулминираше во неговата изјава, цитираме: „...Потоа треба да ги идентифицираме КВИСЛИНЗИТЕ* во нашите редови и да им ја е.. м..“
[*„Квислинзи“ се: „еден бивш претседател на партија кој кога беше на власт беше спремен да не продаде за "горна Македонија"“; (...) Втората групица квислинга е собрана околу раководството на една пропадната "алтернатива".]

За да нема забуни.

6 коментари:

ПетарК рече...

Имаш поента со постов? Јас се обидов да ја откријам, но не успеав. Од една страна изгледа како обично прикажување на ситуација, но од друга користиш јазички алатки кои ми укажуваат дека имаш свој став за ситуацијата...

Анонимен рече...

хех, „Горна Македонија“. А Константин Миладинов своевремено предлагаше „Западна Бугарија“:)))

Извини, не сум ставил линк - можеш да го споредиш мојот претходен пост „Нетолеранција и игноранција“, каде што е изложен мојот став.

Анонимен рече...

What a great site Travel sites lesbian spots handstar digital video camera ms word2c business card template Huge soapy breasts modafinil australia volvo suchen paxil mexico Templates propecia Teen titansraven lesbo pics Buyers&apos guide to video camcorders soccer uniform lesbian lovers Spring break hot bikini Management training assessment interviews Children wearing swimwear Hawaiian amateurs lesbian comics teen nonude lesbian porno Discount rates at ritz carlton in auckland Hot transexual porn video gallerys

Анонимен рече...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it Belly dance accessories south florida Fat mature ass Hot sex games online Ava pornstar Hottest asian boys speedos Hairy matuer women Jeep mud normalizing a data model specification earnings capitalization model

Анонимен рече...

Very nice site! » » »

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week