Ориентација

9/02/2006

Минатата влада не покажа дека има чувство за политичка ориентација.

Продолжи да верува дека ЕУ е во правец север/северозапад, исто како и поранешна Југославија.

За наша несреќа, таквото чувство за политичка ориентација не заглиби уште повеќе во калта на „Западниот Балкан“.

Стварно не ми е јасно, кога најпосле ќе сфатат нашите политичари деке ЕУ не се наоѓа во насока север/северозапад туку во насока југ/исток?

Кога најпосле ќе укапираат дека ние граничиме со ЕУ, сега со Грција, а од утре и со Бугарија?

Ако новата Влада не ги пренасочи економската соработка и надворешната политика кон југ и исток, кон ЕУ, надежите за „преродба во 100 чекори“ ќе останат пусти како и надежите за освојување на Светскиот куп во фудбал.

4 коментари:

oksimoron рече...

хм....
значи, затоа иглицата на компасот има сина и црвена страна....сината означува север, а црвената југ.
сеа ми е појасно :-P :))
се надевам дека политичарите ќе наочат ориентација во просторот и времето, па нема да бидеме изгубени ;)

Како што видовме досега, филмот „Север-Северозапад“ беше параноја :)
Да се надеваме дека ќе гледаме друг филм со повесели содржини.

Анонимен рече...

А да се прекрстиш во Жарко Татарјановски и да се упатиш на исток?

Благодарение на таквите твои размислувања анонимусе, и Албанија пополека за нас станува „Запад“.

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week