Нема мир од „миротворци“

9/28/2006
(B-36 Peacemaker in Action)(Action Army Peacemaker revolver USA)

Секоја чест на
нашиот колега-блогер кој отвора една од најгорливите политички теми, сосем маргинализирана во нашиот јавен простор:

„Дали е АРМ – окупациска војска, Лазар Еленоски – окупациски министер, Мирослав Стојановски – командант на окупациска војска? Дали Бранко Црвенковски е претседател на окупаторска држава? (...) Каков мир можат да донесат луѓе обучени да убиваат луѓе?“ - прашува Анти.

Навистина, има ли Македонија активно мировно движење?

Или, како што поентира Анти, „Од толку бранење нема кој да не одбрани од тие што не бранат.“

Што да се каже - фотографиите сами зборуваат.

2 коментари:

zBani рече...

eve bosanski aktivisti, od kakanj, od vchera: ))) koi pukotini
http://www.youtube.com/watch?v=ieiMhocOtaY

ako ste vo saraevo
VJECNA SOLIDARNOST SA ZATVORENIM AKTIVISTIMA!!!
"sutra u 12h ispred Predsjednistva!"
:)

А кога ние ќе излеземе на улица? :)

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week