Кодош против кодошот?

9/05/2006

Ако некогаш се снима некој македонски високобуџетен филм, предлагам да се вика „Кодош против кодошот“. Барем така ми наликува последната „полемика“ помеѓу двајцата наши поранешни министри за внатрешни работи.

Еве што вика едниот за другиот: „Фрчкоски се претвори во класичен денунцијант, или народски кажано, во селски кодош.“

Но, од каде знае Трајанов дека Фрчковски „преку контакти и брифинзи со меѓународните претставници (пред се во американската амбасада)“ раскажувал приказни за него, но и за многумина други? Некој му шепнал за тоа?

Нивото на т.н. „полемика“ (за предложената агенција за борба против организираниот криминал) е мошне симптоматично за состојбата на нашиот јавен дискурс. Каква „критичка“ расправа може да се очекува после поздравот што едниот поранешен министер го упатува до „тајфата“ на другиот:

„... Драги хермафродити е.... се!“

Што му згрешиле па сега хермафродитите?
Зарем „хермафродитите“ не се луѓе, „драги мој“ професоре по човекови права?

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week