Зошто Хрватска е пред нас?

6/26/2006

Хрватската влада, по повод денот на борбата против злоупотребата на опојни дроги и илегалната трговија со дрога, ги промовира новите национални мерки за борба против дрога, фокусирани на рано откривање и третман.
Што се однесува до контроверзното тестирање на ученици (и студенти), владините претставници истакнуваат дека тестирањата мораат да бидат врз доброволна основа, со согласност на учениците и родителите.
Каде е нашата предизборно ангажирана Влада да го одбележи овој ден, да ги претстави нашите мерки како кандидат за ЕУ, и да даде можност новинарите да поставуваат прашања?
Да одговори, на пример, на прашањата: Зошто некои од
статистичките податоци од Светскиот извештај за дрога се толку застарени, што датираат од пред една деценија? Зошто нашата официјална политика е сеуште фокусирана на полицискарепресија“ на „зависниците“ а не на третман?

5 коментари:

Анонимен рече...

zatoa sto pendrakot e dar od gospod...sho ke davame pari za tretman koga desnica ruka e bolja varijanta...interesno ke beshe (veke koga gospod go staviv vo usta)namesto krstovi, pendraci da osvetluvaa/osvetuvaa po ridcinjata i planinite :)

Unknown рече...

Баш сeга фатив делче од дневникот на Радио Скопје, каде што министерот Димов сепак дал некои изјави во врска со третманите, но не сфатив дали по повод овој ден.
Пред да постирам проверив на
http://www.rzzz.org.mk/ и на http://www.zdravstvo.gov.mk/, но немаше никакво соопштение за одбележување, ниту вест за објавувањето на Светскиот извештај за дрога (2006).

Анонимен рече...

како ти се свиѓаат бичарке на вутра?:)

Unknown рече...

„влажно ми је седиште јер ложе ме пандури“? :)
не се лоши.

Анонимен рече...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. 1971 mustang convertible for sale roof rack for 2005 saturn i Processors and cpus buspirone 721 pill buspirone and wellbutrin Express scripts provigil

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week