Двојазичност во Скопје

9/24/2006

На англиски може:















На албански, јок!

7 коментари:

Анонимен рече...

iliti evet! tuku, ja nadjov atentatot na kiro(na kiro, na kiro, na kiro) ja sakash?

Unknown рече...

ja sakam, ja sakam :)

Фројд. рече...

Ова никогаш нема да го разберам. Толку сме имбецилни, што ќе дозволиме и францускиот, и кинескиот ако треба да се официјализираат, но албанскиот - никако.

Да не зборам за изучување на албанскиот... кога јас почнав да учам пред неколку години, сите ми се чудеа. Сеа истите тие ми велат „Немаш ти гајле, го говориш јазикот на иднината на Балканот“

:)

Анонимен рече...

Brao za site sho napravija toa, patrioti

asdf рече...

Да да, не е логично тоа што нема никој против англискиот и францускиот, а кога станува збор за албанскиот право се зборува и дека кон федерација одиме (?!)

е ај де

Анонимен рече...

ako ima nekoj poimbecilen od tebe,ja ke si go isecam.mesto da gi naterame siptarite sami da si odat od Makedonija,koga ke vidat deka gi mrzime,ti go poddrzuvas oficijaliziranjeto na siptarskiot.ova e Makedonija na Makedoncite,a ne na siptarite,i nema sto da baraat tuka,siptarski jazik u albanija a ne vo Makedonija.imas li ti patriotski hormoni ostanali u tebe be DEBILU eden.inace kolku za tvoja informacija jas gi iskrtav dvata siptarski zbora od tablata na arhivata,isto taka ja iskrtav i tablata vo naselba ostrovo na koja sto pisuvase GRCKA EL GREKO TAVERNA,mozes da otides i da vidis i toa da go stavis vo tvojot blog.da vidat site deka ima uste PATRIOTI vo nasava Makedonija.za razlika od siptarite,anglicanite nemaat nisto protiv Makedonija i ne sakaat da ni okupiraat del od nea,kako ovie gnasnive siptarista vo 2001,pa zatoa neam nisto protiv da pisuva nesto na angliski.gledfaj da go smenis mislenjeto za siptarive,ne me teraj da doznaam kade zivees.AGENT:ITAN HANT

Unknown рече...

Патриотизмот нема ништо заедничко со омразата кон луѓето што се родиле и што живеат во истата држава - а кои имаат само поинакво етничко потекло.
Македонија е веќе под окупација! Окупирана е од луѓе кои не почитуваат никакви разлики и кои ги мразат своите соседи; окупирана е од насилство, закани, и од луѓе кои се плашат да го изразат сопственото мислење.
Окупирана е од луѓе кои не го гледаат различниот јазик како богатство, туку како опасност.
Многу ми е појасно зошто толку млади луѓе донесуваат одлуки да го продолжат животот во некоја друга земја - се потешко се поднесува духовната мизерија која ги окупира балканскиве простори.

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week