Звуците на чаршијата (фото приказна)

5/06/2007

Се започна на плоштадот: со „Скопско“ се е можно, па и владината програма „Од во сто чекори“ на штули, следена од раштиманиот плех оркестар и журналистите.

Питачот е некако слабо заинтересиран за владината програма „Од на штули“, за разлика од медиумите.

Наместо да ја искористи ретката прилика, па да запее некој шлагер на „Звуците на чаршијата“, „газда Трифун“ нешто му попува на присобраниот народ.

А, ете во што била поентата на „газда Трифун“: тој всушност ја промовира оригиналната градска методологија за решавање на акутниот проблем со заканувачките дупки.

Вечерта младите имаа ретка прилика да почувствуваат каква врвулица беше во чаршијата пред 1993, а името на групата „Бла, бла, бла“ беше одлична илустрација за владината економска програма.

2 коментари:

Incontinentia рече...

Симпатиш...:)

KAMENka рече...

Si trebal poise fotki da stais...i bace, stalno uspevas politika u sve da umesas. Neznam dali e toa smesno ili ne ponekad.

Pozdrav!

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week