Образование за сексуалност

5/28/2007

Еве дел од резултатите од истражувачкиот проект „Средношколци, видеоклипови, медиуми“, кој опфаќа резултати од анкетата на 315 ученици од трета и четврта година од неколку градови во Македонија:

„За воведување сексуална едукација во училиштата се изјасниле 253 ученици, сметајќи дека на тој начин сексот ќе излезе од категоријата табу-тема, а 61 ученик имале негативен одговор на прашањето.“ (16,82% за експлицитни видеоклипови)

„Поддржувачи на добри идеи“, каде сте?

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week