Транспарентно следење на комуникациите

1/05/2007

Еве одличен пример за транспарентна власт:

„ОД ВОЈНАТА ЦЕНЗУРА ПРИ ГЛАВНИОТ ШТАБ ЗА МАКЕДОНИА

Согласно со Уредбата за воената цензура на Врховниот Штаб на НОВ и ПО на Југославиа, се објавуе, да поштанските писма требе да се предават во поштите незалепени - отворени - и со точно наведена адреса на подателот на писмото. Писма на кои не е спазена распоредбата на оваја објава, нема да бидат примени во поштанските станции на Македониа.

От Војната цензура“

Нова Македониа, бр 29, 1945 год.

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week