Сарма

1/01/2007


Сармата ми изгледа како посоодветен модел за нашата политичка реалност отколку т.н. „македонска салата“:
Месото се политичарите, оризот е народот, а зелката ја симболизира нашата затвореност, тесноградост, гетоизираност...
А што бараат тука пушените ребренца?
Тоа ти се претставниците на меѓународната заебница, пардон - заедница...


„Мамо, што има денеска за ручек?
- Сарма!
Сарма, јеееее....“

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week