Аферата со волна

1/31/2007


Нема играње играчки со волна.

Во Македонија, волната отсекогаш била на цена (за разлика од персиските килими). Ако си фабрикант на персиски килими - ќе спасиш жива глава со 20 години „тешка присилна работа“.

Но, ако си чиновник „утаивач“ на волна - смрт со „обесуење“, а ако си директор на банка или претпријатие - смрт со стрелање.

Класните разлики немаат никаква врска - и „пљачкашите и разбојниците“ се осудени на „смрт со застрелуење“.

2 коментари:

Shepard рече...

све е заговор тоа!

„Аферата со волна“ покажуе дека мулти-етничките односи на полето на нелегалната трговија отсекогаш биле на завидно ниво.
Кога мафијата стварно би владеела во Македонија, не би имале никаков проблем со меѓу-етнички конфликти :)

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week