Бурек да, а богами и ајвар!

1/05/2007

Конечно добра вест: Бурекчилниците во Скопје ќе работат нонстоп.

Една причина помалку за внатрешно емигрирање во Охрид.

Што се однесува до конкурсот - Нови имиња за старите улици, мојот предлог е две улици што се сечат да бидат крстени „Бурек“ и „Ајвар“, а еден плоштад „Сарма“.

Јади бурек, мачкај ајвар, и не лапај сарма - македонска карма!

2 коментари:

А булевар Тавче-гравче?

Е, тоа у Тетово. Ако вие немате булевар тавче-гравче, тогаш не знам кој.
А некое уличе и „Прдеж“ може да се крсти.
Ти го крстиш, а тоа „Прдеж“ :)

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week