Принципите на Тито

1/04/2007


„Ние не сме се одрекле од правото на Македонскиот народ да се обедини. Ние не ќе се одрекнеме од тоа право никога. Тоа е наш принцип. А ние принципите не ги даваме ни за никакви привремени симпатии. Ние ќе останеме при тоа да сите Македонци бидат обединети во својата земја.“

(Од говорот на Маршал Тито одржан во Скопје на 11 октомври 1945 година, оддржан наводно пред 60.000 граѓани - од албумот „Пет години Народна Република Македонија“)

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week