Отиде петокраката?

1/06/2007

На седница на Владата, известува „Дневник“, „Било потенцирано дека е доволно да се исфрли ѕвездата петокрака, што е симбол на комунистичкото минато на земјата и не соодветствува со сегашните процеси и нејзините евроатлантски аспирации.“ (Петокраката ќе падне од државниот грб)
Статијата е илустрирана со грб на сина позадина (
Грбот на страницата на Претседателот) кој драстично се разликува од грбот објавен на страницата на Службен весник. На македонска википедија има сосема поинакво решение на грбот. Останува да лебди прашањето за автентичноста на грбот, за што пишував и во постот Откријте ги разликите!
Она што ме копка е дали промената на грбот ќе предизвика повторно одложување на пасошите. Да потсетам, Џанго веќе ги покажа новите пасоши на чија насловна е стариот грб со петокрака, а во старите пасоши воопшто немавме грб (ако не се рачуна срцевината на печатите на МВР).

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week