Суеверие

4/21/2006

И израелските кабалисти се приклучуваат во „војната против птичјиот грип“:
„Ширењето на птичјиот грип во Израел е божја казна поради барањето на левичарските партии пред изборите во земјата да се легализираат хомосексуалните бракови, тврди Дејвид Басри, рабин од Израел и истакнат проповедник на Кабалата“ (HELLO, 2, стр. 6)
Не можам да разберам: Бог ги љуби „грешните“ или Бог ги казнува „грешните“?
Не сум го читал „Кодот на да Винчи“, ама се чудам зошто овдешните христијани не излезат пред издавачките куќи да протестираат против објавувањето бласфемични книги во кои се сугерира дека Марија Магдалена била „
светата невеста на Христа“.
Најпосле, нека се расчисти веќе еднаш: била или не била Марија Магдалена сексуална работничка? Дали Марија Магдалена е исто толку божествена колку и Дева Марија? И колку ангели можат да застанат на врвот на една игла?
Се додека религијата дејствува како опиум за народот, опиумот нема да стане народна религија.

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week