Смокиолози против стоби-флипсисти!

4/26/2006


Како реакција на постот за новата религија смокиологија, Православната архиепископија на смокиолозите на Македонија објави протестна Декларација со која се осудува секоја употреба на терминот „смокиологија“ освен во смисла на консумирање на ортодоксните „Смоки“ (од „Соко Штарк“) како религиозен сакрамент.
Во Декларацијата се осудува секоја употреба на зборот „смоки“ во смисла на консумирање на еретичките „Стоби Флипс“ (од „Витаминка“) кои шират раскол меѓу консумерското „стадо“.
Домашните „смокиолози“ побараа од Владата и отворање на дневен центар за лечење на смокоманија, во кој ќе се применуваат најсовремени супституциони тераписки методи (прикажување порно филмови уз пуканки) за лицата што злоупотребуваат смоки во нерелигиозни цели.
Декларацијата завршува со зборовите:
„Татко наш кој си на небесата, да се свети името Твое, смоките наши насушни дај ни ги денес и прости ни ги долговите наши како што и ние им ги простуваме на нашите должници. И не нé воведувај во смокоманско искушение...“

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week