Соопштение!

4/13/2006

Како „единствено одговорен“ за „сите информации“ (содржини) што јавно ги постирам (или на друг начин се пренесени преку сервисот на Blogspot.com - Terms of Service for Blogger.com - Terms of Service for Blogspot.com);
Од причини што сум изложен на содржини што се „offensive, indecent or objectionable“;
Со оглед на тоа што сервисот почна да се користи од трети лица за пренесување содржини што се „harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable“;
Поради тоа што е можно да е сторена штета и на малолетни лица;
Поради индиции за намерно вознемирување на трети лица и пренесување на лични податоци за други корисници;
Поради демонстрираните можности за злоупотреба на идентитети во коментарите на моите постови;
Авторот на овој блог го терминираше постот „Појаснување“ и привремено ги ограничи коментарите само на регистрираните корисници на Blogger.

Со надеж дека овие несакани мерки ќе придонесат за „смирување на страстите“, што е основен предуслов за критичка дискусија,
Жарко Трајаноски

6 коментари:

.аНТИ рече...

Поддршка! И јас планирам воведување на слични мерки - но тоа ќе го спроведам оној момент кога некој ќе ми се пожали дека било злоупотребено неговото име.

bi рече...

Кој беше тој пост? Ај објаснете.
Што се случи?
Добро е што си имам јас блог на блогер колку за вакви случаи.

moby рече...

Ok ,ova mene najmnogu kje me pogodi zatoa shto me mrzi da se logiram:)

Zarko ,vo toj post samo ti predociv deka e mozno takvo neshto ,i toa javno ,se znaeshe deka toa ne si ti.

Naprimer ,od ovie dva komentari .aNTI napravil dobro ,a bi ne.
Treba samo da stavish nekoja slika od net kako anti,toa se pravi ednokratno ,i posle sekoj post so potpis zarko trajanoski i slikata kje se znae deka toa si ti.

Samiot odluci shto kje napravish ...nemaat site user na blogger

Ќе размислам малку Moby, оти моите стојалишта за безграничната толеранција кои се обиде да ги предизвикаш во еден од претходните постови, неочекувано се променија откако почнаа да се случуваат дејанија кои „мирисаа“ дури и на кривични дела.
Во фаза на преиспитување сум...

moby рече...

добро.

Анонимен рече...

This is very interesting site... » » »

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week