„Диверзитетска“ библиотека?

4/17/2006

Честитки до Универзитетската библиотека заради градењето на помошните патеки што овозможуваат влез на лица со количка! Белким ќе им текне и на одговорните лица во другите државни институции, посебно тие што се занимаваат со заштита на човековите права (судовите, народниот правобранител, полицијата...) да го овозможат пристапот и до оние на кои заштитата на правата им е неопходна.
Апел до сите невладини организации за заштита на човековите права да ги променат своите локации доколку се непристапни за лица со количка!
Исто така, изразувам поддршка на петицијата од страна на корисниците на Универзитетската библиотека против затворањето на легендарното бифе - едно од ретките „friendly“ места каде што на иста маса може да разврзе нормален „мулти-култи“ муабет.
Апел до одговорните во библиотеката за преземање итни мерки за претворање на библиотеката во деноноќно сврталиште за библиофили, книгомани, студенти, ученици, и останати намерници.

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week