Кредибилитет

4/26/2006

Што изјавува претседателот на парламентарното собрание на Советот на Европа во интервјуто за А1:
"Ве уверувам дека ако една земја-членка, не мора да биде Македонија, го информира Советот на Европа дека нема тајни затвори, дека немаат информации за тајни летови, и ако подоцна се покаже дека имало такви, тогаш имаме вистински проблем со веродостојноста (кредибилитетот). (...) Како последица ќе имате проблем со јавното мислење на Европа."
Кој збор го нема во речникот на нашите политичари?

- КРЕДИБИЛИТЕТ!
Од што ама ич не се плашат нашите државници?

- Од јавното мислење (особено ако е на Европа).
Што недостасува во нашата политичка култура?

- Елементарно чувство за политичка одговорност.

0 коментари:

Мојот список со блогови

>> <<

Text

Archive

Recent Post

Архива на блогот

Footer Widget 1

Footer Widget 3

Blogger Tricks

Blogger Themes

Catwidget4

Букефалистички парадокси: Филип („љубител на коњи“) стана воин без коњ.

Comments

topads

Loading...

Footer Widget 2

Популарни објави

Популарни објави

Popular Posts this month

Popular Posts this week